Tuesday, 18 December 2012

Kawan.



Assalamualaikum, izinkan saya update...

Ada banyak jenis kawan: ada yang ikhlas berkawan dengan kita, ada yang tak ikhlas berkawan dengan kita, ada yang berkawan dengan kita sebab kita banyak duit, ada yang berkawan dengan kita sebab nakkan pertolongan dari kita je, ada juga kawan sebab paras rupa, dalam memilih kawan sebenarnya tak salah, asalkan yg kita pilih tak menyusahkan kita sudah, ada kawan ni bila susah cari kawan, tapi bila senang lupa kawan, ada kawan senang lupa, bila jumpa kawan baru, dah lupa kawan lama,   ada juga kawan yang nak kita asyik ikut cakap dia je, dia buat kita mcm hamba dia plak.
dan ada juga kawan bila kita respect dia, dia pula makin pijak kepala kita, semakin kita respect dia, semakin dia pula buat kita macam budak budak, tapi kawan yang ikhlas berkawan bila kita susah dia akan tolong kita, bila kita sedih, dia akan cuba happykan kita, bila kita risau dia tanya kita kenapa, bila kita salah, dia tegur kesalahan kita, dalam mencari kawan kita kena berhati hati, kita jangan mudah percaya, kita jangan suka ber'rahsia dengan kawan, selain kita dah kenal dia betul betul, sebab kawan boleh menjadi lawan  dan kawan boleh berubah, kawan mudah lupa, dan jangan lah kita terpengaruh sangat dengan kawan sampai kita tak tahu jalan balik ke rumah... lol dah lebih ni, haha itu saja bye.


Wednesday, 24 October 2012

True

 Assalamualaikum 


23 August 1996 


Suka berlawak, mudah tertawan kepadanya, sopan santun dan caring terhadap org lain, berani dan tidak tahu takut, orgnya agak tegas & bersikap kepimpinan, pandai pujuk org lain, terlalu pemurah & bersikap ego, nilai harga diri yg sangat tinggi. dahagakan pujian, semangat juang yg luar biasa, cepat marah & mudah mengamuk, mudah marah apabila cakapnya dilawan, sangat cemburu, daya pemerhatian yg tajam & teliti, cepat berfikir, fikiran yg berdikari, suka memimpin & dipimpin, sifat suka berangan, berbakat dlm seni lukis,hiburan & silat, sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk, cepat apabila ditimpa penyakit, belajar utk relax, sikap kelam kabut, romantik , pengasih, penyayang, suka mencari kawan.

benda ni saya dpt dri orang, dia post kat page saya, saya suruh ibu saya baca, dia asyik cakap "hah betol tu" haha, bila saya baca balik, dan fikirkan apa yang saya selalu buat sebelum ni, terasa benda ni betol,bagi orang mungkin ada yang betol ada yang tak juga, tapi bagi saya sangat betol,bukan untuk saya je sorang, untuk awak semua pun mesti ada mcm ni, try lah cari kat mana mana :3 okay itu je, Assalamualaikum terima kasih kerana membaca.

 
Design By www.faqihahhusni.com. Edited by Mohd Shukri