Monday, 9 July 2012

Smile :-)





Assalamualaikum awak yang membaca ni :-) Hi.. 
rasa bosan pula diwaktu petang ni T-T so izinkan saya update blog ye ;)


Kadang-kadang Allah turunkan hujan dengan ribut dan petir. Kita tercari-cari dimana  matahari. rupa rupanya Allah beri kita pelangi, begitu juga kehidupan. bila sedih, satu hari kita akan gembira, bila menangis, satu hari kita akan tertawa, tak boleh juga kalau setiap hari kita asyik tertawa tersenyum, sebab itu lah Allah beri kita dugaan, supaya kita faham erti kehidupan, dan hidup ni seperti tayar, what ever lah tayar apa sekali. nak tahu sebab apa hidup ni seperti tayar? tayar dia akan berjalan .. sejauh mana dia mampu bertahan, kadang kala dia akan pancit or ada masalah yang tak kena, 
begitu juga hidup, kita akan teruskan sampai kehadapan, kadang juga kita diserang masalah, 
itu lah nama dia dugaan.apa yang penting NIAT DAN TUJUAN itu penting dlm hidup kita, dan SABAR & IMAN juga itu patut kita jaga, :)


#KAWAN okay, sebenarnya tak salah kita pilih kawan, janji yang kita pilih tu tak menyusahkan.
kebanyakannya kawan ni suka penting diri sendiri :c yelah, bila dia susah dia akan tercari-cari kita,
minta tolong. dan bila dia senang dia lupakang kita, ibarat kita ni pakai buang bagi dia :c
awak kena lah pandai berkawan ;) saya dah biasa dgn semua ni. :-)


#JODOH: Soal jodoh? kita tidak boleh buat apa-apa, kerana jodoh Allah yang tentukan.
 Jodoh itu rahsia Allah s.w.t: Sekuat mana kita setia , sejujur mana kita menerima, Sejauh mana kita merancang jika Allah tidak menulis jodoh kita bersama DIA, kita tetap tidak akan bersama degnannya. 
Ramai Bercouple dah berjanji hidup mati kononnya lah. last last break juga. Biarlah dia yang bernama jodoh itu lambat, asal kan tepat, dari pada buang masa mencintai orang yang salah ;)


Sekian Assalamualaikum ;) Thanks awak yang sudi membaca. maafkan saya jika ada yang salah or terkasar bahasa . okbye x

Thursday, 5 July 2012

Betapa Istimewanya kaum wanita.

WANITA, ternyata dirimu begitu BERERTI:


Yang pertama kali memijak tanah suci adalah wanita (Bonda Siti Hajar)
Yang pertama kali mengimani agama ini pun wanita (Siti Khadijah)
Yang pertama kali berjihad dan syahid pun seorang wanita (Sumayyah)
Dan begitu istimewanya wanita, di dalam Al Qur’an pun terdapat surat tentang wanita (An Nisa)


Berbahagialah wahai WANITA, ternyata dirimu begitu BERERTI :)




Sekian Assalamualaikum.

Sunday, 1 July 2012

Be nice with me :(


Assalamualaikum, Bye june, Hello july and I'm waiting you August my birthday ;)
And Hi awak yang membaca ni senyum sikit :D ni tetiba pula hati rasa nak update sebab kena twitlimit, ish kejam kan twitter tu T.T hmm btw, hidup single ni sangat lah bebas! takde sape kongkong, tapi hidup single ni sangat juga bosan, dan selalu jealous bila tengok pasangan yang berswee-sweet dan bergambar selalu, seriously jealous gila :'( and saya takda girlfriend cuma ada crush, setiap malam saya selalu tegur dia, dan kami happy.
saya cuba luahkan perasaan dekat dia, tapi........ tak boleh!! sebab saya takut dikecewakan lagi.
saya hanya mampu buat dia happy, dan saya berharap dia akan sedar yang saya suka dia.
tapi sebenarnya dia makin menjauh dari saya. okay sangat kecewa :( bila berharap terlalu lama last last
dikecewakan juga. fuhhhh tak boleh terima T-T tapi saya tahu, bukan seorang je perempuan ada didunia ini :)
mungkin buat semestara saya  lagi suka single :) sebab saya tahu ada lagi someone yang cuba gembirakan saya, cuma belum tepat dgn masanya lagi. And awak Bernama "Ex" saya rindu masa saya first time kenal awak sampai lah kita break. seriously rindu masa gelak ketawa bersama awak. saya sebenarnya still sayang awak, tapi ini semua kerana EGO saya yang terlalu tinggi sampaikan kita berpisah. saya masih sayang awak F :/ tapi sekarang pada /02/07/2012 awak dah mula suka dekat someone yg bernama kawan saya. hmm awak tahu tak yang saya setiap malam stalk awak? fav tweet awak, fav mention awk dgn dia. SAYA SANGAT JEALOUS melihat awak bersweet-sweet dgn dia, dan yang pasangan lain :'( okay ini semua salah saya!! mulai malam ini 02/07/2012 saya akan beruba. dan awak crush, saya janji akan ubah perangai saya, dan awak juga kawan, saya akan ubah perangai saya :') Insyaallah. bye x

 Hi Ex Crush and Ex girlfriend if you are happy, I'm happy too :) saya akan move on kembali, dan cari "DIA" yang bernama jodoh :-) Assalamualaikum x
 
                                                                  Untuk Awak Ex :)


eh eh ada lagi, awak awak dan awak semua kena ingat puasa tak lama lagi dan saya sangat tak sabar puasa tarawih and yang paling penting sekali main mercun yahuuu ~,~ LOL kbye x


Ya Allah Ya TuhanKu Panjangkan lah usia bumi mu ini amin....  Assalamualaikum bye x

         

                                                                   Thanks awak yang sudi baca tu :-) don't hate me tau x(
 
Design By www.faqihahhusni.com. Edited by Mohd Shukri