Monday, 9 July 2012

Smile :-)





Assalamualaikum awak yang membaca ni :-) Hi.. 
rasa bosan pula diwaktu petang ni T-T so izinkan saya update blog ye ;)


Kadang-kadang Allah turunkan hujan dengan ribut dan petir. Kita tercari-cari dimana  matahari. rupa rupanya Allah beri kita pelangi, begitu juga kehidupan. bila sedih, satu hari kita akan gembira, bila menangis, satu hari kita akan tertawa, tak boleh juga kalau setiap hari kita asyik tertawa tersenyum, sebab itu lah Allah beri kita dugaan, supaya kita faham erti kehidupan, dan hidup ni seperti tayar, what ever lah tayar apa sekali. nak tahu sebab apa hidup ni seperti tayar? tayar dia akan berjalan .. sejauh mana dia mampu bertahan, kadang kala dia akan pancit or ada masalah yang tak kena, 
begitu juga hidup, kita akan teruskan sampai kehadapan, kadang juga kita diserang masalah, 
itu lah nama dia dugaan.apa yang penting NIAT DAN TUJUAN itu penting dlm hidup kita, dan SABAR & IMAN juga itu patut kita jaga, :)


#KAWAN okay, sebenarnya tak salah kita pilih kawan, janji yang kita pilih tu tak menyusahkan.
kebanyakannya kawan ni suka penting diri sendiri :c yelah, bila dia susah dia akan tercari-cari kita,
minta tolong. dan bila dia senang dia lupakang kita, ibarat kita ni pakai buang bagi dia :c
awak kena lah pandai berkawan ;) saya dah biasa dgn semua ni. :-)


#JODOH: Soal jodoh? kita tidak boleh buat apa-apa, kerana jodoh Allah yang tentukan.
 Jodoh itu rahsia Allah s.w.t: Sekuat mana kita setia , sejujur mana kita menerima, Sejauh mana kita merancang jika Allah tidak menulis jodoh kita bersama DIA, kita tetap tidak akan bersama degnannya. 
Ramai Bercouple dah berjanji hidup mati kononnya lah. last last break juga. Biarlah dia yang bernama jodoh itu lambat, asal kan tepat, dari pada buang masa mencintai orang yang salah ;)


Sekian Assalamualaikum ;) Thanks awak yang sudi membaca. maafkan saya jika ada yang salah or terkasar bahasa . okbye x

No comments:

Post a Comment

 
Design By www.faqihahhusni.com. Edited by Mohd Shukri